Horvát Adria

Turisztikai Információk

1. A lefoglalt szálláshelyre, az utazás egyénileg történik (ettől eltérni külön megállapodással lehetséges). Az utas késése miatt az irodát kártérítési kötelezettség nem terheli.

2. Az útlevélre és a mindenkori hatályos jogszabályokra vonatkozó előírások (vám, deviza, egészségügyi stb.) be nem tartásából, illetve megszegéséből eredő többletköltségek, az ezzel okozati összefüggésben felmerülő kártérítés, az utast terhelik. Ha a jogszabályok megsértése miatt. az utas kiutazása nem jön létre, az iroda jogosult a lefoglalt szálláshely teljes díját érvényesíteni.

3. A szálláshelyek árai nem tartalmazzák a 12 éves életkor felett fizetendő idegenforgalmi tartózkodási díjat, mely összege 2 eur/fő/nap (=15kn), amit a kinti irodánkban, megérkezés után kell fizetni.

4. Háziállatot csak irodánkkal történt előzetes egyeztetés után lehet a szálláshelyre vinni.

5. Jelentkezéskor a lefoglalt szálláshely árának 30 %-t be kell fizetni, a fennmaradó összeget a Vir szigeti irodánkban, a szálláshely átvételekor (a szálláshelyek díja az előleget is beleértve euróban fizetendő) kell rendezni.

6. A lefoglalt szálláshely lemondása esetén, az előleg a szállásfoglalás időpontját megelőző 31 napig 70%-ban igényelhető vissza. Ez idő után az előleg díját nem áll módunkban visszatéríteni. A szálláshelyek gyermekeknek 3 éves korig fekvőhely biztosítása nélkül ingyenesek.

7. A turnusok szombattól -szombatig terjednek, egyeztetés alapján egyéb terminus is igénybe vehető. A szálláshelyek elfoglalása 15 órától 22 óráig lehetségesek, elhagyásuk, pedig 9 óráig kötelező.

AZ APARTMANOKRÓL ÁLTALÁBAN!

Egy apartmanépület több apartmant is magába foglalhat. Az apartmanok átvétele szombat délután 15 órától, átadása szombat reggel  9 óráig történik.

Megbeszélés szerint természetesen ettől eltérő terminusban is történhet a turnusváltás!

Az étkezés önellátó, a konyhában a főzéshez szükséges alapfelszereltség, hűtőszekrény, gáz, vagy villanytűzhely, edények, evőeszközök megtalálhatóak.

A felszereltséget minden egységre különbontva feltüntetjük! Az ágynemű használata, víz, villany, valamint a takarítás díja az apartmanért fizetendő árban szerepel! A klímaberendezéssel ellátott apartmanok bérlési díjában, annak használata is belefoglaltatik. Bármilyen hiányosságot, amit az apartmanátvételekor tapasztal, közöljön munkatársunkkal, rövid időn belül megpróbáljuk megszüntetni az esetleges problémát!

Az apartmanok takarítását cégünk felügyeli.

“A legtávolabbi apartmanunk is 300 m távolságon belül helyezkedik el a vízparttól (ez valós távolság, nem légvonalban mérve, sokszor találkozhatunk azzal a problémával, hogy az utazási irodák hajlamosak “füllenteni” a távolságot illetően, mire a strandra érnénk a megjelölt 200 m helyett effektív 1200 m-t kell megtenni!).

Mi nincs az apartmanokban, a legtöbb esetben?

Általában törölközőt nem szokás adni, ezzel szemben konyharuhát igen.

A hűtőszekrény fagyasztórésze nem túl nagy méretű. Többek között e miatt, sem javasoljuk a romlékony élelmiszerek otthonról történő hozatalát (ne kezdjük a nyaralást egy esetleges gyomorrontással!). Az itteni ellátottság maximálisan megoldott. A későig nyitva tartó üzletekben a friss áru akár minden nap megvásárolható. A konyhákban a főzéshez megtalálható az alapfelszereltség, villanytűzhellyel, vagy gáztűzhellyel (palackos gáz), sütőrésszel, vagy anélkül (a sütő nélküli helyeken is-szinte mindegyik apartman esetén az udvarban található kerti grillsütő, melynek itt hagyománya van, nem is szólva arról, hogy mennyire hangulatos tud lenni az abban készült étel elfogyasztása. A grillezéshez szükséges faszén az üzletekben beszerezhető.

A nagy meleg miatt javasoljuk, hogy a fogyasztásra szánt vizet a boltokban, flakonban vásároljuk meg.

Az apartmanokban ritkán található mosógép, ruhatárunkat ehhez mérten határozzuk meg. A fürdőszobában leggyakrabban zuhanyzó kap helyet, nem jellemző a fürdőkádas lakosztály. Sok apartman esetén a szatelitantennás televíziózás adott (legtöbbször külföldi adásokat nézhetünk, jobbik esetben a Duna tv -t és az M2 -t).

Ne csodálkozzunk, ha az apartmanunkban nem találunk vastag, “komoly” takarót, nincs is rá szükség!

Felhívnánk a figyelmet a szúnyogokra, tudom, hogy furcsa de itt is található belőlük szép számban (a csapadékvízben a nagy melegben gyorsan kifejlődnek), különböző szúnyogriasztókat lehet vásárolni a boltokban, vagy otthonról hozzunk magunkkal.

Mivel egy apartmanházban több lakosztály is található, viselkedésünkkel ne zavarjuk a szomszédok pihenését, nyugalmát (fordítva nekünk sem esne jól)!

Bővebb jellegű információért forduljon hozzánk bizalommal!

Kellemes nyaralást, kikapcsolódást kívánunk mindannyiuknak!