Horvát Adria

Utazás előtti információk

MIÉRT HORVÁTORSZÁG, MIÉRT ÉPPEN VIR-SZIGET?

 

Talán jogosan teheti fel ezt a kérdést bárki. A kérdésre a választ az oldalunkon fellelhető információk hivatottak megválaszolni.

Persze, mint minden írás, képanyag, sohasem tudja érzékeltetni azt a rengeteg csodát, amit át lehet élni egy horvátországi utazás során. Ebből adódóan csupán kedvcsinálási szándékkal keressük fel Önöket. Hogyan is lehetne érzékeltetni a szalmagyopár, rozmaring, levendula fűszeres illatát, a rostonsült friss hal, rák ízét, a holdfény rakoncátlan csillanását a tükörsima tengeren, a parti fenyvesek kabócáinak fáradhatatlan ciripelését.hogyan?

Magyarországhoz legközelebbi tenger az Adria, a horvátországi kiépített úthálózatnak köszönve, szinte karnyújtásnyira van hazánkhoz. A tenger vizének tisztasága már fél siker, ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Az a számtalan látnivaló, kulturális, vallási örökség, amit fellelhetünk az itt eltöltött idő alatt, felüdülést tartogat a számunkra a hétköznapok szürkeségében.

Vir sziget az Adria “felénél” helyezkedik el, kitűnő kiindulópont a környéken található Nemzeti Parkok látogatása alkalmával. A szárazfölddel híd köti össze, az átkelésért fizetni nem kell, mint minden szigetnek, így Virnek is, varázsa van: 34 km hosszan érintkezik a tengerrel.

Egy ősi dalmát mondás azt állítja: “Ha beledugod az ujjad a tengerbe, az egész világgal kapcsolatba kerülsz!”

Mire várunk akkor, rajta, dugjuk a tengerbe az ujjunk?!

Ehhez nyújtunk segítséget többéves tapasztalatainkból merítve, amennyiben elfogadják azt.

PRREZIDA d.o.o.

Letölthető hasznos tudnivalók Horvátországról: ITT